header
mobil

O nás

Oddíl s více jak třicetiletou tradicí pravidelných týdenních schůzek, víkendových výprav, společných vícedenních akcí o jarních i podzimních prázdninách. Parta kluků a holek, starších i mladších kamarádů, kteří se dokážou společně bavit a hrát si. Různorodé hry a soutěže jsou tematicky zaměřeny na táborničení a život v přírodě, kterou chceme nejen poznávat, ale umět s ní i žít. Vedle toho plánujeme nabídku jiných aktivit dnešního žití, poznání reálného světa, pravého a správného kamarádství, nejen ve své věkové kategorii, ale kamarádství mezi staršími a mladšími členy Mimo to pořádáme každý měsíc víkendové akce (2-3 denní), společné akce během jarních prázdnin (Zimní tábor JaTaPuRy), dvoutýdenní letní tábor, pravidelná srpnová akce KoPr (konec prázdnin) a vícedenní pobyt během podzimních prázdnin (PoPrMa). .Celoroční příprava se pak odráží při pobytu o prázdninách na letních táboře.

pc1
pc1

PTO Maxim je součástí Pionýrské skupiny Pohoda Jaroměř, která má svou klubovnu v ulici Národní 83, v areálu nemocnice. Schůzky máme pravidelně, každý pátek od 16.00 hod. (pokud nejsme někde na víkendové akci). Ke hrám a soutěžím využíváme prostornou chodbu. Pro venkovní hry pak parčík u nemocnice, bývalou přistávací plochu pro vrtulníky. Kousek to je na luka, do města. Naši činnost finančně podporují Městský úřad Jaroměř, Krajský úřad Královéhradeckého kraje a Ministerstvo školství Praha.

pc1
pc1

Po celou dobu fungování naší skupiny jsme ani jednou nevynechali pořádání letních táborů. Patří neodmyslitelně k naší činnosti a je to tradiční tečka v celoroční činnosti. V Jaroměři jsou pověstné námi pořádané tábory, které se konaly na táborové základně Polní kovárna. Řada dřívějších dětí má dnes své děti u nás a jezdí s námi v létě. Další srdeční záležitostí byly tábory na Divoké Orlici. Nyní pořádáme čtrnáctidenní pobyty na táborové základně v Mělčanech u Dobrušky. Každý tábor je zaměřen jinak, na každý pobyt vymýšlíme a organizujeme celotáborovou hru. K našim táborům neodmyslitelně patří podsadové stany, jídlo v ešusu, ranní rozcvičky a táboráky.

mobil
pc1

Pro oddíly, školní výlety (pro nenáročné) nabízíme prostory klubovny k ubytování na víkendové akce. V objektu je jedna místnost která v případě ubytování slouží jako místnost na spaní , ve vlastním spacáku na zemi (koberec) na molitanových podložkách, kuchyňka s plným vybavením pro nenáročné vaření a jídelnu. Součástí objektu je sociální zařízení, tekoucí voda a sprchový kout. Kapacita 15 - 20 osob.Klubovna se nachází v areálu nemocnice, asi půl hodiny cesty z nádraží ČD, nebo 10 minut od zastávky Jaroměř. (z nádraží přes kruhový objezd "Na Špici, zde odbočit doleva (silnice na Dvůr Králové). Následuje asi 400 metrů rovné cesty Na Cihelnách a na křižovatce je tento objekt. a Ve městě můžete navštívit městské muzeum, železniční muzeum , nebo si prohlédnout pevnostní opevnění, podzemní chodby a muzea v Josefově. Z klubovny se dají pořádat výjezdy do okolí Jaroměře - zámek Kuks, ZOO Dvůr Králové nad Labem, lázně Velichovky a Ratibořice u České Skalice.

Akce jsou pořádány za finanční podpory

pc1
pc1
pc1